Afacerile celor mari, dedicate celor mici

Posted on 23/08/2012

0


Sunt nu doar o frenetica admiratoare a tuturor celor care au reusit sa isi descopere o pasiune, un talent, pe care apoi sa il puna in slujba celorlalti si, mai mult, sa faca un business din asta ( ca doar suntem pe un blog care vorbeste despre business- uri si despre oamenii din spatele lor)! De aceea caut si va impartasesc povestile acestor oameni minunati si talentati care au facut din pasiune o arta de a reusi intr-o societate macinata de crize economice si politice, frictiuni de tot soiul, dileme si eterna problema a ..lipsei de timp ( timp personal, timp de dus la capat un proiect, Timp).
Dar uite ca ei au gasit Timpul potrivit sa isi inceapa un nou drum, o afacere.

Povestea proprietarei unei edituri ,,verzi“ pentru copii, a unei ilustratoare de povesti, a unei creatoare de costume din basme, a două foste colege de bancă care isi impletesc o frumoasa prietenie cu un parteneriat in afaceri dedicate celor mici, sunt subiecte rupte din realitate si nicidecum o joaca de copii,desi toate incep cu ” a fost ,dar si este, odata ca niciodata( inaintea lor )”!

A renunțat la ideea de a studia actoria, descurajată atât de perspectiva unei lumi pline de compromisuri, cât și de cuvintele mentorului său, Mircea Albulescu. ,,Mi-a spus <<Fată dragă, tu ai talent, iar dacă destinul tău e să faci actorie, fii sigură că vei face, cu facultate sau nu>>“.

Acum, cuvintele lui se dovedesc a fi profetice, pentru că ultimul an a readus-o pe Ana în fața unui public și mai pretențios decât cel adult, nu doar prin prisma orelor de ecologie, ci și prin poveștile nemuritoare pe care le reinterpretează și apoi le citește, pe voci, pentru CD-urile care însoțesc cărticelele de colorat Mac-Mac.

Totuși, între sfatul lui Albulescu și momentul născocirii lui Super-Mac, cariera Anei a avut prea puțin de-a face cu actoria. A lucrat ca director de vânzări şi Marketing, apoi ca brand-manager, iar ,,Mac-Mac“ a apărut în momentul în care și-a dat seama – cu adevărat, nu ca în frazele-stas care apar în CV-uri – că are nevoie de ,,o nouă provocare“. A ales o editură verde, prima de la noi, pentru că trebuia să fie ceva în care să creadă din tot sufletul şi care să genereze o schimbare palpabilă, oricât de mică. ,,Nu pot să salvez lumea, dar vreau să fac ceva care să știu 100% că ajută“. Mai exact să promoveze salvarea copacilor, plămânul planetei. ,,Poate că un adult nu are timp să se gândească la reciclat hârtia din casă“, explică ea, ,,dar când vine copilul tău și îți spune cu toată convingerea că moare planeta dacă nu salvăm copăceii, altfel stau lucrurile“. Zâmbește. Sunt doar 20 de copii odată, la fiecare oră de ecologie, dar fiecare dintre ei reprezintă o victorie.

Fiecare copil convins poate ajunge să genereze acea revoluţie de idei şi entuziasm pe care am văzut-o în dimineaţa de la grădiniţă pentru că, adesea, lucrurile mari se fac din multe, infinit de multe lucruri mărunte. Cărțile sunt imprimate pe hârtie reciclată albă 120, care o costă cu 30% mai mult decât cea normală, dar şi-a asumat de la bun început acest lucru; în toamnă, pregătește un proiect pentru copii care are de-a face și cu teatrul, iar cercul pare să se strângă tot mai mult în jurul cuvintelor rostite, demult, de Albulescu. ,,Dacă ăsta ți-e destinul, fetițo, o să faci actorie“.

Ana zâmbește. Același zâmbet poznaș, cu care i-a dat gata pe copiii de dimineață. Deși ne cunoaștem de câteva ore, îmi dau seama că acesta este marele ei atu: știe să fie la fel de firească în relația cu adulții ca și în relația cu copiii cărora le povestește despre salvatorul copăceilor şi pe care-i mustră pentru minciunile lor nevinovate, de mici Pinocchio. ,,Cred că Albulescu a avut dreptate“, rostește ea, încet. ,,Până la urmă destinul chiar te duce în locul pe care ți l-ai dorit dintotdeauna, doar că altfel decât te așteptai“.

Si povestile vor continua:) ; pentru ca talent este tot mai mult in jurul nostru, trebuie poate doar sa il remarcam.Lucrurile frumoase se intampla:0 sunt din ce in ce mai prezenti printre noi acesti oameni minuati care fac lucruri inedite , cu suflet , pentru suflet!

Reclame
Posted in: Diverse, Ne place