Putere la feminin

Posted on 24/08/2012

0


 

Ce au in comun  cancelarul german Angela Merkel, cantareata Beyonce, Regina Elizabeta a II a, excentrica Lady Gaga, Dilma Rousseff, preşedintele Braziliei?  Puterea!

 Ele figureaza in Topul Forbes al celor mai puternice femei din lume top care a fost realizat în funcţie de averile acestor femei, cotele de audienţă şi influenţa şi popularitatea pe care le au pe reţelele de socializare. Cele mai puternice 100 de femei din lume, dintre care 11 sunt europene, lucrează în afaceri, politică, mass-media, tehnologie, modă, showbiz sau pentru organizaţii de caritate.

 Merkel este considerată cea mai puternică femeie din lume pentru a cincea oară în ultimii şase ani. Angela Merkel, în vârstă de 58 de ani, este „«doamna de fier» a Uniunii Europene şi o actriţă majoră în criza economică din zona euro, care continuă să ameninţe pieţele”, afirmă editorii de la Forbes.

Secretarul american de Stat Hillary Clinton ocupă poziţia a doua. Hillary Clinton este din 2009 Secretar de Stat în administația Barack Obama. A fost senator de New York în Senatul Statelor Unite ale Americii din partea Partidului Democrat din 2001 până în 2009. Hillary Clinton este căsătorită cu Bill Clinton, cel de-al 42-lea președinte al Statelor Unite ale Americii (între anii 1993 și 2001). Hillary Clinton este de profesie avocat.

 Topul 10 al celor mai puternice femei din lume este completat, în ordine, de Melinda Gates ‒ copreşedintă a Fundaţiei Bill şi Melinda Gates, Jill Abramson ‒ redactor-şef la „New York Times”, Sonia Gandhi ‒ preşedinta Partidului indian al Congresului și Michelle Obama ‒ prima doamnă a Statelor Unite. De asemenea, în acest top sunt menționate și Christine Lagarde ‒ director general al FMI (locul 8 în Top), Janet Napolitano ‒ secretarul Departamentului de Securitate Internă din Statele Unite şi Sheryl Sandberg ‒ director operaţional al companiei Facebook.

 Podiumul este încheiat, ca şi  in 2011, de Dilma Rousseff, preşedintele Braziliei. Aceasta s-a născut la 14 decembrie 1947, la Belo Horizonte, fiind fiica unei braziliene, Dilma Coimbra Silva, și a unui emigrant bulgar, Pedro Rousseff . Membră a Partidului Muncitorilor, în portugheză Partido dos Trabalhadores, a fost numită, în 2005, Șefă a Cabinetului Președinției Republicii de către președintele Luiz Inácio Lula da Silva, devenind prima femeie care a asumat această funcție. La al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din octombrie 2010, s-a impus în fața contracandidatului său, José Serra, obținând 56% din voturi. A fost instalată în înalta funcție de Președinte al Braziliei, la 1 Ianuarie 2011, devenind prima femeie care îndeplinește în Republica Federativă a Braziliei această funcție.

 În top 100 mai apar Oprah Winfrey (locul al 11-lea), Lady Gaga (14), regina Elizabeth a II-a (26), Ariana Huffington (29), Beyonce Knowles (32), Jennifer Lopez (38), Shakira (40), Ellen DeGeneres (47), Anna Wintour (51), Christiane Amanpour (53), Angelina Jolie (66), Miuccia Prada (67), Sofia Vergara (75), J.K. Rowling (78), Gisele Bundchen (83).

Excentrica Lady Gaga, în vârstă de 26 de ani, este cea mai tânără dintre ele, iar regina Elizabeth a II-a este, la 86 de ani, cea mai în vârstă dintre femeile incluse în acest top.

 Puterea acestor femei provine din averile lor, din cotele de audienţă, dar şi din influenţa şi popularitatea de care se bucură pe reţelele de socializare, susţin jurnaliştii de la Forbes.

Girls have power! Woman power!:)

(http://www.forbes.ro)

Reclame
Posted in: Ne place