Afacere sau idee nastrusnica?

Posted on 02/10/2012

0


Cu putina creativitate, multa incredere si un simt redus ( foarte redus as zice) al ridicolului, se poate lansa o afacere si chiar un brand .

Am vazut sau auzit ( daca nu chiar cumparat J) tot felul de lucruri cel putin ciudate, dar care sunt promovate ca fiind folositoare sau “trendy”.

De perna de gravida sau de cea de gat de purtat/folosit in timpul calatoriilor, am auzit; de si mai noul trendy receptor de telefon pe care il poarta vedetele de talie mondiala ( Lenny Kravitz) sau cele locale- Corina- poate ati mai auzit.

Dar de o perna care poate fi luată peste tot şi purtată în orice poziţie ,ati auzit, sau macar v-ati gandit ca ar putea exista asa ceva?

 Ei bine, o astfel de idee a intrat în campanie de strângere de fonduri pe platforma de finanţare online Kickstarter ,pe data de 18 septembrie şi a strâns în două săptămâni circa 100.000 de dolari, cu 30.000 de dolari mai mult decât şi-a propus. Ideea unei perne care poate fi luată peste tot şi purtată în orice poziţie Ostrich Pillow (Perna Struţ) este o creaţie a studiourilor de design KG. Este o pernă masivă care se trage peste cap şi permite un somn destul de confortabil, cam în orice loc public, conform producătorilor.

Perna este prevăzută cu o gaură în zona gurii şi nasului, pentru respiraţie, şi două orificii pentru introducerea mâinilor. „Tot ce trebuie să faceţi este să vă alegeţi un loc de dormit”, este sloganul firmei producătoare, care parodiază o campanie pentru un model de pătură cu mâneci, numită Snuggie, care s-a vândut în peste 20 de milioane de exemplare la nivel mondial.

Perna Struţ a primit deja peste 1.000 de comenzi pe Kickstarter, şi este susţinută şi promovată de site-uri ca Glamour, TechCrunch şi The Next Web.

Proiectele mai puţin „serioase” , cum este si acesta îşi fac loc pe platforma de finanţare online Kickstarter, scrie Business Insider. Kickstarter este o platformă online de finanţare a proiectelor de tip start-up prin intermediul căreia oricine poate investi în afacerile postate pe site. Proiectele start-up trebuie să îndeplinească anumite condiţii pentru a fi prezente pe platformă, cum ar fi scopuri caritabile sau burse. Start-up-urile care solicită finanţare trebuiă să fixeze un prag pe care speră să-l obţină într-o perioadă de timp dată. Pot contribui cu bani doar persoane din SUA, de peste 18 ani. Plăţile se fac pe site-ul Amazon. Dacă afacerea nu reuşeşte să obţină pragul de finanţare pe care şi l-a propus, toate celelalte sume se returnează investitorilor. Kickstarter păstrează 5% din fondurile obţinute, în timp ce Amazon reţine o cotă de 3-5%.

Aveti idei nastrusnice? Iata cum puteti pune “la cale” o afacere de succes.

Spor la ganduri inedite si curaj la aplicarea pentru finantare.Daca iese, dati de veste.Noi va tinem pumnii.

Sursa: http://www.ZF.ro

Reclame
Posted in: Diverse